به نام خداوند جان و خرد
توصیه های غذایی برای بهبود کبد چرب:
رژیم غذایی پر کربوهیدرات که حاوی میزان قابل توجهی سبزی و میوه و مواد غذایی پرفیبر باشد، معمولا بهترین انتخاب برای افراد مبتلا به کبد چرب است.
کاهش چربی مصرفی، به ویژه چربی های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی های غیر اشباع که در روغن زیتون و ماهی وجود دارند، توصیه می گردد.
استفاده از نان و غلات سبوس دار باید جدی گرفته شود.
در نهایت تعیین مقدار مورد نیاز درشت مغذی ها اعم از پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس شرایط افراد باید تنظیم گردد.
همچنین:
کاهش مصرف نیکوتین، الکل، کافئین، گوشت قرمز و قندهای ساده
استفاده بیشتر از منابع غذایی حاوی پتاسیم مثل موز، کشمش، آلو و بادام و سبزیجات
نوشیدن کافی آب در طول روز
مصرف بیشتر سبزیحات به خصوص خام
پرهیز از مصرف زیاد ویتامین A
پرهیز از خوردن کره و مارگارین و روغن جامد
از مصرف الکل جدا خود داری کنید.
کنترل دیابت و چربی های خون در بیماران مبتلا به کبد چرب ، نقش کمک کننده ای در بهبود این بیماری دارد.
چند توصیه ی مهم:
1) سویا را با گوشت قرمز عوض کنید. جایگزین کردن سویا و پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز می تواند تاثیر زیادی در کاهش جذب چربی و تری گلیسیرید در بافت کبد داشته باشد.
2) نوشیدن یک لیوان آب حاوی لیمو ترش در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.
3) عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند. این نوشیدنی های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند.
تأثیر برخی از مواد غذایی بر کبد:
تأثیر امگا 3 بر بهبود کبد چرب:
مطالعات نشان می دهند که امگا 3 در کاهش سطح تری گلیسرید خون نقش کمک کننده ای دارد و می توان از آن به عنوان یکی از مکمل های خوب در درمان کبد چرب بهره برد. از جمله منابع خوب این ماده می توان به روغن کلزا، روغن کتان، ماهی ساردین، شاه ماهی، ماهی کولی و آجیل اشاره کرد.
سیر وپیاز
سیر حاوی آلیسین (یک نوع آنتی اکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار است و برای سم زدایی بهتر و موثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک می کند تا بدن را از آلودگی جیوه، بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.
زردچوبه
تحقیقات نشان داده است افرادی که از زردچوبه به عنوان یک چاشنی در برنامه روزانه خود استفاده می کنند، کبد مقاوم تری در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است.
انواع کلم
کلم ها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد هستند. این سبزیجات دارای موادی هستند که بعضی سموم مثل نیتروزآمین های موجود در دود سیگار و افلاتوکسین موجود در بادام زمینی را در بدن خنثی می کنند. همچنین انواع کلم دارای موادی به نام گلوکوزینولات هستند که باعث می شود کبد آنزیم هایی را در جهت سم زدایی تولید کند.
سیب
سیب دارای پکتین است که می تواند به فلزات سنگین موجود در بدن متصل شود (به خصوص در روده بزرگ) و باعث دفع آنها از بدن شود. این کار بار کبد ی را کاهش و ظرفیت سم زدایی آن را افزایش می دهد.
نوشته شده در تاریخ سه شنبه 96/9/21 توسط کیوتن